Martin Højriis Kristensens hjemmeside

Brewpub

Offentliggjort 01/08-13 af makr (version: 1.12) i Forside, Restauranter
Brewpubs hyggelige gårdhave
Brewpubs hyggelige gårdhave
Foto: Ole Højriis Kristensen, via Oles blog
Havde lejlighed til at spise på Brewpub på Vestergade i København forleden, og det var en god, omend blandet, fornøjelse.

Jeg startede med en Pale Ale ved navn Ellhorn. En ganske glimrende øl med dejlig tør humlesmag.
Til "aperitif'en" serveredes lidt brød med to ubestemmelige smørelser uden de store kulinariske kvaliteter.

Herefter kom første ret, som bestod af grillet kammusling med alebagt persillerod og persilleskum. Retten var noget af en skuffelse. Kammuslingerne var uden fasthed og smagen ringe. Tilbehøret i form af persillerod hjalp lidt, mens persilleskummet var tyndtflydende og uden smag. Lidt mere gelatine og persille, tak.
Retten fik følgeskab af en belgisk blonde kaldet Été. Var jeg ikke blevet oplyst om inspirationslandet ville malten have fået mig til at gætte nordligere (Tyskland). Nogen vil nok finde de tyske aner spændende, men jeg foretrækker det klarere udtryk i en klassisk belgisk blonde.

Efter forretten kom en lille mellemret i form af en sorbet lavet på karameltmalt kogt med lidt hvidvin. Jeg har aldrig før smagt en sorbet der smagte af kogt korn og samtidig smagte godt. En virkelig spændende mellemret og meget passende, stedet taget i betragtning.

Efter mellemretten så jeg lidt mere frem til hovedretten, Ølbraiserede svinekæber med timbale af selleri og pastinak samt glaserede ræddiker. Kæberne var supermøre og velsmagende, og hovedretten reddede rigeligt forrettens mangler i land.. Tilbehøret var udmærket uden at være revolutionerende.
Til hovedretten serveredes stedets juleøl, en belgisk inspireret cuvee de noël. Øllets mørke fylde og parfumerede undertoner klarede sig fint med det mørke svinekød.

Aftenen sluttede med en kop kaffe og en ganske udmærket Kentucky Bourbon, Pappy van Winkle.