Martin Højriis Kristensens hjemmeside

Ridehuset - Fremtidens Kulturhus

Dette er ikke den aktuelle version af denne artikel - Se Aktuel Version - Se Versionsliste
Offentliggjort 03/03-08 af makr (version: 1.0)
Den 27. Februar blev udstillingen "Ridehuset - Fremtidens Kulturhus" åbnet på ARoS. Udstillingen består af en række plancher og modeller for en ombygning af Ridehuset. Ombygningen er udtænkt af Kulturhus Århus, som Ridehuset er en del af, samt et arkitektfirma ved navn Futastic Structures (et navn som faldt i rådmand Flemming Knudsens smag).

Ridehuset er en bygning der går tilbage til områdets historie som kaserneområde, ligesom officersbygningen og officerspladsen, og i øvrigt er byens store kulturelle bastioner; ARoS, Musikhuset og Scandinavian Congres Center, bygget på det gamle kaserneareal.

Ridehuset har i de sidste mange år været udlejet som et "overdækket gulv" hvor de enkelte arrangementer har kunnet indrette den rustikke hal efter behov. Det har givet nogle indretninger med historiens vingesus, men den individuelle opbygning har været omkostningstung og arrangementerne har lidt under dårlige publikumsfaciliteter, ringe tilgængelighed for handicappede samt et ikke-eksisterende backstagemiljø.