Martin Højriis Kristensens hjemmeside

 Nyeste Vigtigste Liste

Westvleteren Blond

Offentliggjort 18/10-07 af makr (version: 1.8) i Forside, Øl
Westvleteren Blond hører til blandt de sjældneste øl i verden og har en overraskende fyldig smag.
Westvleteren Blond hører til blandt de sjældneste øl i verden og har en overraskende fyldig smag.
Foto: makr
Belgisk trappistøl har efterhånden vundet indpas i selv den mørkeste bodega, men et enkelt bryggeri holder stadig volumen lavt og kvaliteten højt. Der er selvfølgelig tale om Westvleteren.
Westvleteren er næsten ligeså kendt for deres ufremskaffelighed som for deres smag. Øllet produceres kun i lille mængde og sælges kun ved bryggeriet og i en lille cafe overfor. Man kan reservere en kasse i forvejen hvis man er heldig nok til at komme igennem på telefonen, og ellers kan man stille sig i kø de få dage om året hvor øllet sælges.

Westvleteren Blond er ligesom de øvrige øl fra bryggeriet et overraskende anderledes, men utrolig velgennemført bud på sin genre. Smagen er fyldig og med en begrænset parfumering. Den ligger tungere i munden end de fleste blonde øl, og det gør den bedre egnet til maden eller en aftensøl end til en tørstslukker i solen.

Gambrinus

Offentliggjort 30/04-07 af makr (version: 1.10) i Forside, Øl
Verdens bedste tjekkiske pilsner-øl: Gambrinus
Verdens bedste tjekkiske pilsner-øl: Gambrinus
Foto: makr
Onde tunger påstår at Skive-bryghuset Hancock udover at være ansvarlig for rigtig meget godt øl, også er ansvarlig for at holde andet godt øl ude fra det danske marked.
Sandt er det ihvertfald at såvel Hancock som Plzensky Prazdroj (som især er kendt for Pilsner Urquell) har øl ved navn Gambrinus.

Gambrinus er et ganske oplagt navn til en øl. Navnet henviser til en mytisk figur, hvis oprindelse er omdiskuteret, men som dog betragtes som en uofficiel skytshelgen for ølbrygning.

Masser af bryggerier har øl ved navn Gambrinus. Hancock har 2, som jeg måske kommer tilbage til en anden dag.

I dag vil jeg imidlertid skrive om Gambrinus fra Prazdroj.