Martin Højriis Kristensens hjemmeside

Hvordan modtager jeg post via SMTP på TDCs private ADSL-linjer?

Offentliggjort 13/09-07 af makr (version: 1.6) i TDC
TDCs private ADSL produkter har alle spærret for udefra-initieret kontakt til port 25 der benyttes til SMTP.
SMTP skal benyttes såfremt man ønsker at have sin egen mail-server stående og derved hoste sit eget domæne. Dette kan være ønskeligt, såfremt man skal bruge mange adresser eller lign.

Begrænsningen gør at andre mail-servere i verden ikke kan forbinde sig til mail-servere der står på TDC's private ADSL-produkter.

Ønsker man alligevel at modtage post kan dette klares ved at man indsætter følgende linjer i sin DNS:
ditdomæne.dk. IN MX 10 dinkonto.dyndns.dk
ditdomæne.dk. IN MX 20 backup-mx.post.tele.dk

Ovenstående ville være det rette såfremt jeg ville hoste ditdomæne.dk hjemme og havde en konto ved navn dinkonto på dyndns.dk

Linjerne betyder at servere der forsøger at sende post til ditdomæne.dk's primære mail-server, nemlig dinkonto.dyndns.dk, fejler og bagefter vil forsøge at aflevere posten til backup-mx maskinen.
Der går normalt få sekunder mellem de to forsøg, i grelle tilfælde op til et par minutter.
Backup-mx vil efter at have modtaget posten straks aflevere den til maskinen på dinkonto.dyndns.dk (backup-mx har lov at gå igennem filteret), såfremt din server er online. Er den ikke det gemmes posten pt et antal dage, men der er ingen garanti for at denne praksis opretholdes.

For at få linjerne indsat skal man henvende sig til sin DNS-udbyder, det vil oftest være det sted man har registreret sit domæne.